11 Şubat 2012 Cumartesi

Profesyonel İnsaniyet

Bir insanın eskiden olduğu kişi neye kadar taşıyabilir onu...
Profesyonelmişiz diyelim, sadece bir işmiş yaptığımız... Hiç bişr şeyi yenilemesek işimizle ilgili yaşamk gayemiz bir yerlerde durdurmaz mı bizi? O zaman öğrencilikten, çalışanlıktan ya da yaşam alanlarımız kovulma riskimiz profesyonel güncellenme zorunluluğunu çıkarıyor karşımıza. Tam olarak neye saklanıyoruz bu durumda, istediğimiz insan olmaktan uzaklaştıkça insaniyetmizden kovulmayacağımıza mı ?
Güçlü bir dayanak var elimizde. Zamanın göreceliliği... Çok faklı insanlarla çok faklı diyaloglarda en çok da kendi ağzımden duydum “ Hiç bir zaman , zamanımız olmayacak. İhtiyacımız olan zamanı kendimiz yaratmalıyız “ lafını...
Zaman geçtikçe kelimelerin arkasına saklanmayı öğrendi her insan. Aynı zamanda sözün uçuculuğuna da tabi... Ufak tefek kendini bulma çabalarında ya da tek heveslik heyecanlarda öğrendiğimiz bu laflar, o anki kıpırtıların hala var olduğuna inandırdı her birimizi. İçimizdeki kıpırtılar azaldıkça da sözlerimizin iddiası yerlerini doldurmak adına büyüdü. Şimdi konuşsak bir kanış, konuşmasak umutsuzluk olacaklar.
Diyelim ki edebi birer ifadeyiz. Ya da kimseyi bulaştırmıyorum abartılı sözlerime. Diyelimli bir edebi ifadeyim şimdi. Yazarken de hep zaman kiplerine takıldım ben. Bana kalırsa her zaman tutarlı olmalıydılar. Yazı bitince her seferinde dönüp onları düzenlemek isterim. Ancak hiç bir zaman geniş zamandan gelecek zamana uzayan hisleri ortak bir zamanda ifade edememişimdir. Bu zaman karmaşası meğersem kendi zamanlarımla barışmamamdanmış. Şimdiki zamanın gerçekliği inkar etmektenmiş belki de... Geçmiş zamana saklanmak ya da sonsuz gelecek zamana yüklemek herşeyi o kadar kolayken nasıl bir anlaşmaya gidilecek şimdiki zamanla?
Çok yaşlandık , bizden geçti söylemleri değil aslında ifade etmek istediğim. Arayışın başlangıcı aslında. Bir inansam kendimi terbiye debileceğime gerisi çok güzel gelecek. Bir yerlerde göreyim, okuyayım, heyecanlanayım diye bu yazı. Sadece kalsın diye...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder